Despre
speed fitness

Electrostimularea musculara reprezinta contractia musculaturii obtinuta in mod artificial, cu ajutorul impulsurilor electrice.

 

Locatie Joy Speed Fitness
Follow us on Facebook

Speed Fitness Concept

Aceasta tehnica este utilizata de peste jumatate de secol cu efecte benefice in medicina generala - fiziokinetoterapie sau evitarea atrofiei musculare la persoanele sedentare, insa pentru remodelare corporala, slabire sau tratamente cosmetice electrostimularea este eficienta ca terapie adjuvanta. Aceasta terapie este utilizata si de catre sportivi, ca o metoda de a-si imbunatati performantele in timpul antrenamentelor.


Activitatea musculara este controlata in mod normal de sistemul nervos central si cel periferic, ce trimit semnale nervoase catre muschi. Aparatele de electrostimulare functioneaza in mod similar, cu exceptia faptului ca transmit semnale electrice din exterior, prin piele. Aceste aparate transmit un impuls puternic, pentru a contracta muschiul, apoi emit vibratii relaxante, pentru a detensiona muschiul.

De fapt, electrostimularea este un fel de fitness intensiv, pentru ca expertii au evaluat ca 20 de minute de speed fitness echivaleaza cu 4-6 ore de gimnastica fara intrerupere. Asa se face ca efectele sunt vizibile imediat, uneori chiar dupa prima sedinta pierzandu-se intre 1-2 centimetri (in cazul persoanelor cu un surplus mai mare de greutate).

Noua generaţie a aparatelor EMS face ca antrenamentul speed fitness sa tensioneaze muşchii cu ajutorul unui curent alternativ de intensitate mică, fiind o metodă sigură şi foarte eficientă, implicand 85%-90% din musculatura corpului.

Spre deosebire de electrostimularea clasica unde impulsul are impact intr-un singur punct dupa care este dispersat pe muschi, in timpul antrenamentului speed fitness impulsul electric este distribuit uniform pe întreaga suprafaţă a electrozilor, oferind un antrenament placut si eficient.

Faţă de tratamentele clasice bazate pe stimulare electrică, speed fitness-ul antrenează atât muşchii vizibili, cât şi pe cei scheletici. Noul concept de antrenament ne permite sa lucram musculatura chiar in faza pasiva, dar putem să consolidăm efectul prin unele exerciţii active, suplimentare sau putem combina programul de antrenament cu exercitii cardio, unde se ard intre 700 si 1000 de kcal.

În scurt timp se obţin succese vizibile şi perceptibile: reducerea ţesutului adipos, reducerea greutăţii, o musculatură structurată si tonifiata, creşterea forţei şi a rezistenţei, îmbunătăţirea dispoziţiei generale. Cresterea concentrata si sigura a masei musculare devine realitate si pentru cei care nu pot efectua antrenamente obositoare. Fiecare parte a corpului poate fi stimulata la un nivel adecvat, oferind astfel solutii in scurt timp pentru dureri de spate, problem ale coloanei vertebrale, incontinenta, spasme musculare si pentru echilibrarea balantei corporale. Ceea ce pana acum a fost posibil numai cu un antrenament foarte greu si de lunga durata este acum accesibil in scurt timp cu ajutorul multitrainerului speed fitness.